dinsdag 4 januari 2011

Help Godert Walter uit de brand !

Groninger boekenliefhebbers steunen Boekhandel Godert Walter ! Doet u mee?

De Groninger boekhandel Godert Walter woensdag 29 december 2010 opnieuw getroffen door brand en roet- en waterschade. De boekwinkel verhuisde najaar 2010 al van de Ebbingestraat naar het huidige tijdelijk onderkomen aan de St. Walburgstraat, toen vanwege een ongelukkige brand in een belendend studentenpand.

De gehele voorraad boeken en het gehele winkelinventaris moeten als gevolg van de brand van eind december als verloren worden beschouwd! Gelukkig is er sprake van een uitkerende brandverzekering maar het zal erg moeilijk zijn om opnieuw een winkel met een kwalitatief hoogstaande en vergelijkbare boekenvoorraad op te bouwen.
Boekhandel Godert Walter is een van de oudste zelfstandige kwaliteitsboekwinkels van Groningen. De winkel voert een verfijnde boekencollectie en er worden bijzondere tentoonstellingen en presentaties gehouden. Onder de geëngageerde leiding van Erik Kweksilber is Godert Walter door de jaren heen tot een nauwelijks te missen cultureel baken in de stad Groningen uitgegroeid.

Gelukkig hebben Erik en Hanneke Kweksilber ondanks de tegenslagen besloten hun winkel voort te willen zetten! Als alles volgens planning verloopt dan opent Godert Walter in april/mei weer aan de vertrouwde plek aan de Oude Ebbingestraat no. 53 !

Boekenliefhebbers in Groningen roepen daarom op om Erik en Hanneke te ondersteunen bij de wederopbouw van hun winkel. De Kweksilbers verdienen uw steun en dat kan onder meer door hen financieel een eind op weg te helpen.

Er is een comité van aanbeveling samengesteld met daarin een aantal bekende Groningers. Het comité bestaat uit oud-bibliothecaris W.R.H. Koops; oud-wethouder Klaas Swaak; dichter Jean Pierre Rawie; psycholoog Hans van de Sande; de bibliothecaris van de UB, Marjolein Nieboer; de voorzitter raad van bestuur Biblionet Groningen, Rob Pronk; de directeur van boekhandel Edzes, Maarten Edzes; schrijver Gerrit Krol; dichter Jan Glas; directeur Noorderlicht, Ton Broekhuis; hoogleraar geschiedenis van de psychologie, Douwe Draaisma; directeur nationaal comité 4 & 5 mei, Nine Nooter; winkelmanager Selexyz Groningen, Tjitske de Zee; architectenbureau Onix, Haiko Meijer; stadsbouwmeester Niek Verdonk; en de voorzitter van de Bond van Handelaren in Oude Boeken, (BOB) Michel de Vries

Wanneer u zich wilt inspannen voor het behoud van de unieke kwaliteitsboekhandel die Godert Walter is, en wanneer u hiertoe een financiële bijdrage wilt doen, dan kunt u een bedrag storten op rekeningnummer 570.325.862 (Deutsche Bank) ten name van Boekhandel Godert Walter in Groningen o.v.v. “Ik steun Godert Walter !”.
Wilt u ook zo vriendelijk zijn deze mail door te sturen naar uw vrienden en kennissen?

Wij danken u bij voorbaat hartelijk voor uw gift !!

Namens het organiserend comité,

Michel de Vries

Meer informatie over de aktie “Help Godert Walter uit de brand” kunt u ontvangen via Michel de Vries van Antiquariaat Berger & De Vries, Pelsterstraat 27-29, Groningen. Tel 050.3188591 Mail: info@bergerendevries.nl

http://www.dvhn.nl/nieuws/dvhn-video/article6656292.ece/Brand-krijgt-Groninger-boekhandelaar-niet-klein